Logo omrooper.nl

Meer duidelijkheid over 5G-netwerk in 2020

Over de invoering van het 5G-netwerk komen veel vragen binnen. Wij verwachten dat er volgend jaar meer duidelijkheid komt over het netwerk. De gemeente heeft daarvoor een pagina ingericht: www.huizen.nl/5G. Ook organiseren we volgend jaar een informatiebijeenkomst.

Het 5G-netwerk is de opvolger van 4G. Dit nieuwe netwerk is nodig, omdat het dataverkeer explosief toeneemt. Het 5G-netwerk heeft meer capaciteit en is sneller. Ook zijn er veel meer technische toepassingen mogelijk, zoals de ondersteuning van hulpdiensten op afstand, of zelfrijdend vervoer.

Informatiebijeenkomst in 2020

Voor de invoering van 5G ligt een conceptwetsvoorstel klaar. Dat voorstel heeft geleid tot allerlei vragen. Vragen over bijvoorbeeld gezondheidsrisico's, communicatie, straatbeeld en inspraak- en bezwaarmogelijkheden. Dat vraagt om duidelijkheid. Wij verwachten dat die duidelijkheid er in 2020 gaat komen. Op www.huizen.nl/5G delen wij die informatie. Ook gaan wij in de eerste helft van 2020 een informatiebijeenkomst organiseren voor geïnteresseerde inwoners.

(Afbeelding ter illustratie. Van Mohamed Hassan, Pixabay)

Meer berichten