Afbeelding

Bladruimen en kolkenreiniging

Algemeen

De gemeente is verantwoordelijk voor het opruimen van bladeren op openbare wegen. Zolang er bladeren van de bomen vallen, houden we doorgaande wegen en fietspaden zo goed mogelijk bladvrij, voor de verkeersveiligheid.

Onlangs is de gemeente gestart met het opruimen van bladeren. De hoofdwegen worden als eerste aangepakt. Belangrijke fietspaden krijgen extra aandacht in deze periode.

Wilt u weten wanneer we bij u in de straat aan het werk gaan? Elke vrijdag wordt via Twitter (@Gemeente_Huizen) en Facebook (@gemeenteHuizen) een update gegeven in welke buurt(en) er de week daarna gewerkt wordt. Na het ruimen van het blad komt de kolkenreiniger langs voor de jaarlijkse reiniging van de kolken (putten in de stoeprand). U kunt ons helpen door, indien mogelijk, uw auto ergens anders te parkeren als we in uw straat aan het werk zijn.

Ieder zijn eigen blad

De gemeente verwijdert alleen het blad van de openbare ruimte en dus niet van particuliere terreinen. Dat is uw eigen verantwoordelijkheid. Het is dus niet de bedoeling dat u blad of tuinafval op straat gooit, ook niet als de gemeente blad komt ruimen. Wilt u weten hoe u met blad uit uw tuin kan omgaan? Kijk dan op www.huizen.nl/bladruimen.

Als er na de aanpak van uw wijk nog blad ligt in uw straat, of als kolken verstopt zijn (bij zware regenval een uur nadat de regen is gestopt), dan verzoeken wij u een melding te maken via www.huizen.nl/mor.

Afbeelding
Groot onderhoud A1/A27 in 4 weekenden Algemeen 25 apr, 09:00
Afbeelding
Overhangend groen Algemeen 25 apr, 09:00
Afbeelding
Verkiezingen 6 juni 2024 Algemeen 25 apr, 09:00
Afbeelding
Openbare bekendmakingen Algemeen 25 apr, 09:00
Afbeelding
Huizer Ondernemersevent Algemeen 25 apr, 09:00
Afbeelding
Onderzoek naar communicatievoorkeuren inwoners Huizen Algemeen 25 apr, 09:00