Afbeelding
Meijer, Lianne

Bomen snoeien

Algemeen

De gemeente Huizen zorgt voor ongeveer 24.000 bomen. Om de bomen gezond en veilig te houden, wordt elk jaar aan een kwart van de bomen onderhoud uitgevoerd. Elke boom krijgt dus één keer in de vier jaar onderhoud. 

Veiligheid
Het is van belang dat bomen worden onderhouden. Voor de gezondheid van de bomen, maar ook voor onze veiligheid. We snoeien waar dat noodzakelijk is, bijvoorbeeld dode of ongezonde takken, of takken die in de toekomst voor onveilige situaties kunnen zorgen.

Wat betekent dit voor u?
In januari is het bedrijf Van Doorn, in opdracht van gemeente Huizen, gestart met de snoeionderhoud aan de bomen in de wijken Gooierhoofd, Wolfskamer, ’t Plaveen, De Noord, Westereng (boven de Naarderstraat), De Zuid, Zenderwijk, Bovenweg en Stad en Lande (in deze volgorde). De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind maart (bij goede weersomstandigheden). Ongeveer een week voordat de werkzaamheden in uw straat
beginnen ontvangt u daarover een brief van Van Doorn.

Mogelijke hinder
Het snoeiafval wordt zo veel mogelijk direct versnipperd en afgevoerd. Bij het snoeien wordt gebruik gemaakt van elektrisch gereedschap. Dit is duurzaam en de geluidsoverlast zal worden beperkt. Tijdens de werkzaamheden zijn de woningen gewoon bereikbaar. Ondanks de maatregelen die we nemen, kunt u enige hinder ervaren. Wij hopen op uw begrip.

Afbeelding
Groot onderhoud A1/A27 in 4 weekenden Algemeen 25 apr, 09:00
Afbeelding
Overhangend groen Algemeen 25 apr, 09:00
Afbeelding
Verkiezingen 6 juni 2024 Algemeen 25 apr, 09:00
Afbeelding
Openbare bekendmakingen Algemeen 25 apr, 09:00
Afbeelding
Huizer Ondernemersevent Algemeen 25 apr, 09:00
Afbeelding
Onderzoek naar communicatievoorkeuren inwoners Huizen Algemeen 25 apr, 09:00