Afbeelding

Opnieuw zonnebrandpaal op Zomerkade

Algemeen

Aan de Zomerkade vindt u vanaf begin april tot en met september, net als vorig jaar, een slimme zonnebrandpaal. U kunt zich hier gratis insmeren én de paal toont wanneer insmeren nodig is.

Goed smeren is belangrijk
We herkennen het allemaal wel, na een mooie zonnige dag knalrood thuiskomen. Goed smeren is belangrijk. Vaak staan mensen niet stil bij de blijvende schade die verbranding van de huid oplevert. Maar liefst 20% van de Nederlanders krijgt te maken met een vorm van huidkanker.

Wethouder Fleur van der Kleij: “Als gemeente Huizen erkennen we het belang van het beschermen van onze inwoners tegen schadelijke UV-straling, vooral met het mooie weer in het vooruitzicht. Als wethouder van Gezondheid benadruk ik graag het cruciale belang van zonnebrandcrème als een eenvoudige maar effectieve bescherming voor de huid. We vinden het als gemeente belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om zichzelf te beschermen tegen de zon, daarom plaatsen we deze zonnebrandpaal.”

Terugdringen huidkanker
Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Het aantal diagnoses loopt hard op de afgelopen jaren. Inmiddels zijn er meer dan 70.000 nieuwe jaarlijkse gevallen. De grootste oorzaak is te lange blootstelling van de huid aan de zon. De oplossing is daarom vrij simpel: Smeren, kleren en weren.

Smeeradvies
De zonnebrandpaal adviseert strandbezoekers of smeren wel of niet nodig is. Dit wordt gedaan op basis van de UV-index, die aangeeft wat het risico om te verbranden op dat moment is. Vanaf UV-index 3 wordt insmeren belangrijk, na 25 minuten kan een onbeschermde huid al rood kleuren. In Nederland loopt het smeerseizoen vanaf ongeveer april tot en met september.

Afbeelding
Agenda raad Algemeen 23 mei, 09:00
Afbeelding
Openbare bekendmakingen Algemeen 23 mei, 09:00
Afbeelding
Laatste maand om energietoeslag aan te vragen Algemeen 23 mei, 09:00
Afbeelding
Blauwe Vlag voor gemeentehaven Huizen Algemeen 23 mei, 09:00
Afbeelding
Vacatures Algemeen 23 mei, 09:00
Afbeelding
Nationale beweegweek voor ouderen Algemeen 23 mei, 09:00