Afbeelding

Maaien en zaaien

Algemeen

In Huizen maaien we het groen heel bewust. In totaal beheren we bijna 17 hectare aan gras en kruiden. We hebben zorgvuldig bepaald op welke plekken we vaker (intensief) en minder vaak (extensief) maaien. We maaien het liefst zo min mogelijk, om bloemen de kans te geven zich te ontwikkelen. Op veel plekken maaien we maar 1 of 2 keer per jaar. Ongeveer 58% van het gras maaien we extensief.

Zaaien
Ook zaaien we op zoveel mogelijk plekken kruidenmengsels. Dat doen we voornamelijk voor het vergroten van de biodiversiteit. We creëren een fijne leefomgeving voor vlinders, bijen en andere insecten. Ook zorgt het ervoor dat water beter in de grond infiltreert en wordt vastgehouden, wat weer helpt tegen extreme hitte en droogte. Uiteraard zorgt het ook voor mooie plaatjes met kleurrijke bloemen door heel Huizen.

Maai Mei Wel
Ook in mei maaien we. Dan kunnen we ons maaibeleid ook bij warmer weer, wanneer het groen heel hard groeit, goed uitvoeren. Het initiatief ‘Maai Mei Niet’ kent u wellicht. Dit initiatief van onder andere stichting Steenbreek roept op om in mei niet te maaien. Dit is in lijn met wat we in Huizen al doen: zo min mogelijk maaien om voor een zo goed en groot mogelijk leefgebied voor bijen en andere dieren te zorgen en de biodiversiteit te vergroten.

Wat kunt u zelf doen?
Wilt u weten wat u zelf kunt doen in uw tuin of op uw balkon om de biodiversiteit te vergroten? Meer informatie vindt u op de pagina www.huizen.nl/biologische-diversiteit.

Afbeelding
Agenda raad Algemeen 23 mei, 09:00
Afbeelding
Openbare bekendmakingen Algemeen 23 mei, 09:00
Afbeelding
Laatste maand om energietoeslag aan te vragen Algemeen 23 mei, 09:00
Afbeelding
Blauwe Vlag voor gemeentehaven Huizen Algemeen 23 mei, 09:00
Afbeelding
Vacatures Algemeen 23 mei, 09:00
Afbeelding
Nationale beweegweek voor ouderen Algemeen 23 mei, 09:00