Afbeelding

TenneT houdt een inloopbijeenkomst over onderzoek naar hoogspanningsverbinding

Algemeen

Netbeheerder TenneT organiseert op 23 april een ‘hoogspanningsverbindingsdag’ in OpMaat Vergaderen aan de Huizermaatweg 31 in Huizen. Medewerkers van TenneT zijn die dag aan het werk in het gebied waar onderzoek loopt naar een tracé voor de nieuwe 380 kV-hoogspanningsverbinding tussen Diemen, Lelystad en Ens. Inwoners van Huizen en andere geïnteresseerden kunnen op 23 april tussen 11.00 en 17.00 uur even binnenlopen om hun vragen te stellen over het project.

In februari 2024 is de notitie reikwijdte en detailniveau (NRD) vastgesteld. In dit onderzoeksplan staan de alternatieven voor de nieuwe hoogspanningsverbinding als “viltstiftstrepen” op de kaart. Deze zijn nu verder uitgewerkt tot zogenaamde corridors, waarbinnen de onderzoeken worden uitgevoerd. Ook zijn zoekgebieden uitgewerkt voor uitbreiding of nieuwbouw van hoogspanningsstations in de buurt van Lelystad en Almere-Zeewolde.

Kom in verbinding met TenneT
Tijdens de hoogspanningsverbindingsdagen van TenneT kunt u vragen stellen over het project, de onderzoeksalternatieven, de onderzoeken en het verdere proces. De hoogspanningsverbindingsdagen zijn geen formele stap in de procedure. Het is daarom niet mogelijk om op die dagen een zienswijze in te dienen.

Meer informatie: www.tennet.eu/diemen-ens.

Afbeelding
Groot onderhoud A1/A27 in 4 weekenden Algemeen 25 apr, 09:00
Afbeelding
Overhangend groen Algemeen 25 apr, 09:00
Afbeelding
Verkiezingen 6 juni 2024 Algemeen 25 apr, 09:00
Afbeelding
Openbare bekendmakingen Algemeen 25 apr, 09:00
Afbeelding
Huizer Ondernemersevent Algemeen 25 apr, 09:00
Afbeelding
Onderzoek naar communicatievoorkeuren inwoners Huizen Algemeen 25 apr, 09:00